Smeekbede na gelijkspel en doodsbedreiging: Wil in alle rust werken
"Ik ben niet blij met dit resultaat, we verdienden de overwinning"

Smeekbede na gelijkspel en doodsbedreiging: "Wil in alle rust werken"

29-03-2015 08:09
1

Antonio Conte heeft zaterdagavond een turbulente week afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Bulgarije. De bondscoach van Italië kan niet blij zijn met de puntendeling, maar na afloop ging het vooral ook over de doodsbedreigingen die hij ontving van Juventus-supporters na een blessure Claudio Marchisio.

"Sommige dingen doen natuurlijk pijn", zegt Conte, doelend op de doodsbedreigingen die hij ontving. Supporters van Juventus houden de voormalig trainer van de Oude Dame verantwoordelijk voor de knieblessure van Marchisio. Via internet kwamen er serieuze bedreigingen binnen. Conte wil een streep zetten onder die gebeurtenis. "Alles wat ik vraag is dat ik mag werken in alle rust."

"Ik wil gewoon werken en mijn werk beter doen om betere resultaten te krijgen. Ik wil er verder niet over praten, ik zal er verder dan ook over zwijgen", aldus Conte.

De bondscoach zweeg verder over de bedreigingen, hij ging wel in op het 2-2 gelijkspel in Sofia. "Het was een goede test, vanuit alle invalshoeken: intensiteit, positiespel en kansen. Het resultaat spijt me. We hebben veel kansen gehad, dat moet je dan vertalen in doelpunten. Ik ben niet blij met dit resultaat, we verdienden de overwinning."

Na het gelijkspel staat Italië tweede in groep H, met elf punten uit vijf duels. Het staat twee punten achter op Kroatië. Noorwegen staat momenteel derde, met twee punten minder dan Italië.