Turkse bondscoach trots op zijn ploeg na duel met Oranje: Ik heb genoten
"Ik wil benadrukken dat het moeilijk is om tegen Nederland te spelen, zowel uit als thuis"

Turkse bondscoach trots op zijn ploeg na duel met Oranje: "Ik heb genoten"

29-03-2015 08:28

Turkije kreeg zaterdagavond in Amsterdam pas in blessuretijd de gelijkmaker om de oren, toch stond bondscoach Fatih Terim na afloop met een tevreden gevoel de aanwezige pers te woord. De oefenmeester is trots op zijn ploeg.

"Ik wil benadrukken dat het moeilijk is om tegen Nederland te spelen, zowel uit als thuis", citeert Voetbal International de bondscoach van de Turken. "Maar we hebben goed gespeeld en stonden compact. We hebben geen kansen weggegeven. Ik ben trots op mijn ploeg en heb genoten."

Hoewel Terim trots is na het 1-1 gelijkspel, weet de oefenmeester ook dat er eigenlijk meer in had gezeten voor de Turken. Pas in blessuretijd kwam Oranje langszij. "We hebben veel teamwork laten zien. Maar uit ervaring weten we dat als je tegen Nederland een seconde de concentratie verliest, dat ze dat dan afstraffen."

Voor Turkije was de puntendeling met Nederland het tweede gelijkspel van de huidige EK-kwalificatiereeks. Samen met een zege brengt dat de Turken op vijf punten uit vijf duels. Het staat vierde in groep A, met twee punten minder dan nummer drie Nederland. Tsjechië en IJsland staan respectievelijk acht en zeven punten los.