Broer Bazoer leert Ajacied belangrijke lessen: Weet de valkuilen
"Ik steun hem altijd, maar wel op een realistische manier"

Broer Bazoer leert Ajacied belangrijke lessen: "Weet de valkuilen"

29-03-2015 08:41
5

Riechedly Bazoer maakt dit seizoen indruk bij Ajax. Het jonge talent speelt als een volwassen speler met veel ervaring. Toch moet hij nog veel leren, weet broer Irchandly Bazoer. De voormalig speler van RKC Waalwijk is de begeleider van de Ajacied, kritisch en realistisch.

"Ik ben trots op hem als broer, maar dat gevoel kan ik ook vaak genoeg uitschakelen", zegt 'de broer van' in gesprek met Voetbal International. "Hij is er nog lang niet, alles kan beter en hij moet nog constanter worden. Nu is alles leuk, positief en veelbelovend, maar er zijn genoeg talenten die het in deze situaties vervolgens af laten weten."

"Volgend seizoen zal het verwachtingspatroon nog hoger zijn, dan moet hij ook blijven groeien", vervolgt Irchandly Bazoer zijn verhaal. "Het is zeker een voordeel dat ik ervaring heb in het betaalde voetbal. Ik ken het wereldje en weet als geen ander met wat voor valkuilen een talent te maken kan krijgen. Ik steun hem altijd, maar wel op een realistische manier. Daar heeft hij uiteindelijk het meeste aan."

De Ajax-speler weet dat hij kan rekenen op zijn broer. "Soms is het wel gek dat ik opeens op straat word herkend. Dat zijn leuke dingen, maar ik ga me niet opeens anders gedragen. Ik weet ook dat ik altijd kan terugvallen op mijn omgeving. Familie en vrienden die me niet ophemelen, maar juist scherp houden. Mijn broer Irchandly houdt me elke dag een spiegel voor."