Duidelijkheid voor Nederlands elftal: Maar het is niet 'des Oranjes'
"Het is wel duidelijk dat we in de komende vijf duels niets meer kunnen verspelen"

Duidelijkheid voor Nederlands elftal: "Maar het is niet 'des Oranjes'"

29-03-2015 09:00
3

De blessuretijd was al bezig toen de nog aanwezige Oranje-fans in de Amsterdam Arena mochten juichen voor een doelpunt van het Nederlands elftal. De 1-1 zorgde voor blijdschap, maar tegelijkertijd was er ook weer onvrede. Oranje speelde weer een moeizame wedstrijd met een teleurstellend resultaat, zo anders dan het afgelopen zomer was. Stefan de Vrij weet het, maar heeft geen antwoord op de vroeg hoe het kan.

"Het is moeilijk te verklaren waarom het verschil met toen zo groot is", zegt De Vrij in gesprek met De Telegraaf, kijkend naar het verschil in niveau en beleving tussen het WK van afgelopen zomer en de huidige prestaties in de EK-kwalificatiereeks. "Toch hebben we er nog steeds vertrouwen in. Waarom? Omdat we hard werken en er alles aan doen om wedstrijden te winnen."

"Het is wel duidelijk dat we in de komende vijf duels niets meer kunnen verspelen", weet de in Italië actieve verdediger na afloop van het gelijkspel tegen Turkije. "We zijn bovendien afhankelijk van andere landen. Het is niet 'des Oranjes' om daarover te moeten praten, maar zo is het wel."

Na vijf van de tien duels staat de teller bij Oranje op zeven punten, daarmee staat het derde in groep A. Tsjechië is koploper in de groep van het Nederlands elftal. Dat land speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen Letland, waardoor het niet uit wist te lopen op Oranje. De Tsjechen staan eerste met dertien punten, IJsland is met twaalf punten de huidige nummer twee.