'Iedereen bij Oranje moet goed naar zichzelf kijken, eerlijk en kritisch zijn'
"We moeten op bepaalde punten wel beslissender zijn"

'Iedereen bij Oranje moet goed naar zichzelf kijken, eerlijk en kritisch zijn'

29-03-2015 09:24
8

Na het eerste gelijkspel van het Nederlands elftal in de kwalificatiereeks voor het EK 2016 is de opdracht van Guus Hiddink en zijn mannen duidelijk. In de komende vijf duels moet Oranje alles winnen om een goede kans te maken op een ticket naar het toernooi in Frankrijk. Daley Blind probeert zich vast te houden aan zijn inhaalraces met Ajax.

De verdediger annex middenvelder stond in de afgelopen jaren met Ajax meerdere keren op een grote achterstand, zoals Nederland dat nu ook staat ten opzichte van koploper Tsjechië (zes punten) en IJsland (vijf). Als nummer drie maakt Oranje ook nog kans op een EK-ticket, Blind kijkt echter nog naar de eerste twee plaatsen. "Ik heb door de jaren heen wel geleerd altijd naar boven te blijven kijken", aldus Blind, die de afgelopen vier jaar met Ajax kampioen werd.

"We gaan er voor vechten en zien dan wel hoe ver we komen", citeert het ANP de speler van Manchester United. "We hebben een ontzettend goede ploeg, maar we moeten op bepaalde punten wel beslissender zijn. Iedereen die bij het Nederlands elftal zit moet goed naar zichzelf kijken, eerlijk en kritisch zijn. We zijn mans genoeg om dat te doen."

Het vertrouwen op een goede afloop is groot bij Blind, ondanks de matige resultaten van de afgelopen periode. "De komende wedstrijden zijn allemaal finales. We moeten elke pot winnen. Maar als we verdergaan op deze weg, gaan we echt wedstrijden winnen."