Hodgson laat Rooney nog niet in schaduw van legende staan
"Hij zou zeer succesvol moeten zijn op een EK of WK, zoals Bobby Charlton was"

Hodgson laat Rooney nog niet in schaduw van legende staan

29-03-2015 09:43

Wayne Rooney kwam vrijdagavond qua doelpunten weer iets dichter in de buurt van hetdoelpuntenrecord van Sir Bobby Charlton. Volgens bondscoach Roy Hodgson komt Rooney echter nog niet in de buurt van de klasse van de voormalig international, daarvoor zal hij moeten presteren op een eindtoernooi.

Bobby Charlton scoorde in 106 interlands 49 keer, Rooney staat na 102 'caps' op 47 doelpunten. Slechts twee minder. Hodgson is echter nog niet de legende die Charlton wel is. "Hij zou zeer succesvol moeten zijn op een EK of WK, zoals Bobby Charlton was", zegt Hodgson tegenover de BBC. Rooney kwam nog niet verder dan een kwartfinale, Charlton won in 1966 het WK met Engeland.

Mensen beweren dat Bobby de beste Engelse speler ooit is, er zijn in ieder geval niet veel mensen van mijn leeftijd die hem buiten de top drie zouden zetten. Als Wayne in de toekomst stopt en ook in die top drie kan komen, zou dat fantastisch zijn voor hem. Bobby Charlton staat voor mij op een voestuk en het zal enige tijd duren voor een van de hedendaagse spelers dat niveau krijgt."

Rooney krijgt dinsdag in ieder geval de kans om het doelpuntenrecord van Charlton te breken, Engeland speelt dan vriendschappelijk tegen Italië. 'Hoewel Hodgson niet denkt dat Rooney in één adem genoemd mag worden met Charlton, is hij wel lovend over zijn aanvoerder. "Men zal hem herinneren. We hebben niet zoveel spelers die honderd wedstrijden voor Engeland hebben gespeeld of aanvoerder zijn van Engeland. Dus maak je geen zorgen, men zal Wayne Rooney herinneren."