'Hij was een type Gareth Bale, maar heb hem na 'Ajax' nooit meer gezien'
"Soms heb ik het er met Anwar nog wel eens over"

'Hij was een type Gareth Bale, maar heb hem na 'Ajax' nooit meer gezien'

29-03-2015 11:42
3

Queensy Menig is één van de aanstormende Ajax-talenten. Tot op heden kregen Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna de voorkeur boven de rappe aanvaller, die ook als nummer tien kan spelen, in het eerste van Ajax.

Voor de gelegenheid blikt Menig via de clubsite van Ajax nog even terug op de keer dat hij met Ajax B1 op de ABN AMRO Future Cup speelde en tot beste speler werd verkozen. "Ik begon als spits aan het toernooi, maar uiteindelijk belandde ik op de rechterflank omdat Sheraldo Becker geblesseerd raakte. Serhat Cakmak ging toen in de spits spelen, ik op rechts en Elton Acolatse op links. We hadden heel veel snelheid en veel kracht voorin. We maakten ook ongekend veel goals."

"Het seizoen er na gingen we alle drie naar de A1. Daar hebben we ook nog wel eens samengespeeld. Maar toen kwamen Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna erbij. Toen was er opeens enorme concurrentie voorin", aldus Menig, die Orlando Trustfull als trainer had. "De trainer was een man naar mijn hart. Echt een goede trainer. We hadden geregeld discussies met elkaar, maar dat heeft me geholpen om de speler te worden die ik nu ben. Soms heb ik het er met Anwar nog wel eens over. Al die dingen die Trustfull heeft gezegd komen nu uit bij wedstrijden met Ajax 1 en Jong Ajax."

Uit de B1 van destijds zijn nog enkele Ajacieden bij de club. "Bij een carrière gaat het om de lange termijn. Ik kan nu verder zijn dan iemand anders, maar over een paar jaar kan iemand weer verder zijn dan ik. Als ik naar de teamfoto kijk zie ik Tom van der Linden, hij was heel snel maar stond niet altijd in de basis. Hij was een type Gareth Bale, die puur op snelheid er langs ging en een goede voorzet in huis had. Na Ajax heb ik hem helaas nooit meer gezien", besluit Menig.