Jonge Ajacied praat over Bazoer en compensatie: En wie weet word ik wel 1.80m
"Ik denk dat ik fysiek wel stappen heb gemaakt"

Jonge Ajacied praat over Bazoer en compensatie: "En wie weet word ik wel 1.80m"

29-03-2015 12:24

Abdelhak Nouri en Riechedly Bazoer speelden vrijdag samen met Oranje onder-19 tegen Noorwegen onder-19 (1-1). Het duo voelde elkaar volgens eerstgenoemde Ajax-groeibriljant goed aan. Bazoer scoorde uiteindelijk de belangrijke 1-1 uit een vrije trap.

Nouri stond tegen Noorwegen, evenals tegen Servie onder-19 (1-0 winst), tegenover enkele reuzen. "Je merkt, ook al ben je veel kleiner, dat als je de strijd echt aan wil gaan en de duels echt wil winnen, dat je ze ook kunt winnen", aldus Nouri tegenover Ajax Showtime.

"Ik denk dat ik fysiek wel stappen heb gemaakt, maar zoals iedere speler blijf ik eraan werken. Het is in ieder geval niet zo dat je geen duel kunt winnen omdat je klein bent", vervolgt de hoofdpersoon, die 1.70m lang is. "Ik blijf ermee bezig en probeer het te compenseren. En wie weet word ik wel 1.80m."

Hij heeft in ieder geval de 'grote' Bazoer, die 1.85m is, naast zich lopen en dat doet Nouri goed. "De klik is goed en was er snel, ondanks dat we niet zoveel met elkaar hebben samengespeeld. We snappen elkaar", besluit Nouri zijn verhaal.