Kluivert erkent: Ik kreeg ook aanbiedingen van andere clubs en landen
Bondscoach Curacao maakte zeer bewuste keuze

Kluivert erkent: "Ik kreeg ook aanbiedingen van andere clubs en landen"

29-03-2015 15:19
1

Patrick Kluivert geniet van zijn eerste avontuur als bondscoach. De oud-international begon zijn dienstverband bij Curaçao met een 2-1 overwinning op Montserrat en heeft er vertrouwen in dat hij het land uiteindelijk naar de volgende ronde van de WK-kwalificatie kan loodsen.

Kluivert heeft nog geen moment spijt gehad van zijn avontuur bij Curaçao. "Mijn moeder komt van dit eiland en ik wil het daarom graag wat teruggeven", vertelt hij aan The Observer. "De bond vroeg mij of ik geïnteresseerd was in de functie van hoofdcoach en ik hoefde daarna niet na te denken. Er woont hier nog veel familie en ik voel een sterke band met deze plaats. Het voelt als thuis en dat speelde een grote rol in mijn keuze."

Kluivert erkent dat hij ook voor andere opties had kunnen kiezen. "Ik heb daarna nog aanbiedingen van clubs en landen gehad, onder meer van het nationale team van Ghana. Maar ik ben een gevoelig persoon en als het gevoel ontbreekt, doe ik het niet. Het gevoel dat ik kreeg bij de mensen met wie ik hier werk op het eiland was erg goed."

Ook een functie als rechterhand van Manchester United-coach Louis van Gaal leek na het WK niet ondenkbaar. "Louis wilde Ryan Giggs op mijn positie en dat kon ik begrijpen. Hij wilde iemand hebben die de club erg goed kent. Hij zei mij ook: "Patrick, nu wordt het tijd dat je op eigen benen gaat staan". Daarom ben ik niet naar United gegaan."