Talent kiest voor zoontje en stopt met voetbal: Niet nog een jaar in onzekerheid
"Nu ik een zoontje heb, moet ik financieel en maatschappelijk denken"

Talent kiest voor zoontje en stopt met voetbal: "Niet nog een jaar in onzekerheid"

29-03-2015 17:23
7

Go Ahead Eagles neemt na dit seizoen afscheid van Basil Camara. De 22-jarige verdediger mocht blijven in Deventer, maar kiest voor een maatschappelijke carrière.

Camara werd anderhalf jaar geleden vader van een jongetje en zit in de laatste fase van zijn studie pedagogisch medewerker jeugdzorg. Hoewel hij bij Go Ahead mocht blijven was de opstelsom snel gemaakt. "Je moet soms keuzes maken. Profvoetballer worden, spelen in de Eredivisie is mijn droom. Nog steeds. Maar nu ik een zoontje heb, moet ik financieel en maatschappelijk denken", zegt hij op de website van Go Ahead.

Wedden

Meer odds

De verdediger stopt in Deventer, gaat voetballen bij hoofdklasser DVS '33 uit Ermelo en richt zich volledig op zijn studie. Afgelopen seizoen was zijn zoontje er al. "Maar ik wilde een seizoen in mezelf investeren, in de hoop op een kans in de Eredivisie. Maar ik kan niet nog een jaar in die onzekerheid leven."

Camara is een vaste waarde bij Jong Go Ahead Eagles, maar een debuut in de hoofdmacht bleef uit. Hij heeft nog wel een tip voor andere jeugdspelers. "Talent heb je, anders was je niet bij een BVO terecht gekomen. Nu komt het aan op mentaliteit, goed luisteren naar de trainer. Bij PEC Zwolle was ik tegendraads. Daardoor ben ik weggestuurd. Neem maar gewoon aan wat de trainer zegt. Die zegt dat niet voor zichzelf, maar om jou beter te maken."