Van Gaal: Mensen die ik ontmoet zeggen allemaal: goh, je valt best mee
"Daarom heb ik de overstap gemaakt naar de sport"

Van Gaal: "Mensen die ik ontmoet zeggen allemaal: goh, je valt best mee"

29-03-2015 17:08
5

Louis van Gaal voetbalde jarenlang op het hoogste niveau bij Sparta Rotterdam en werd vervolgens gymnastiekleraar. Daar was hij naar eigen zeggen te ongeduldig voor.

"Ik vond het als gymnastiekleraar erg leuk om met jonge mensen te werken. Ook omdat je dan jong blijft. Alleen had ik niet zoveel geduld als leraar. En als leraar moet je wel heel veel geduld hebben", vertelt Van Gaal aan Zapp Weekjournaal. "Daarom heb ik de overstap gemaakt naar de sport. Dan kan je veel meer de spelers achter hun vodden aanzitten."

De huidige manager van Manchester United staat erom bekend de touwtjes flink aan te trekken in zijn spelersgroep. Hij heeft door die aanpak het imago van 'een boze en strenge meneer', merkt de jonge interviewer op. "Dat is ook niet correct. Als je mijn spelers hoort, die zeggen heel iets anders over mij."

"Van buitenaf kun je natuurlijk in beeld brengen dat ik streng overkom. Maar als je dat tien keer overbrengt, en je brengt niet tien keer het andere beeld over, is het logisch dat mensen zo'n beeld van je krijgen. Maar iedere keer als ik mensen weer persoonlijk ontmoet, dan zeggen ze allemaal: goh, je valt wel erg mee."