Geen trek in weerzien met Spanje: Eerlijk gezegd staat mijn hoofd er niet naar
"Het hoort erbij"

Geen trek in weerzien met Spanje: "Eerlijk gezegd staat mijn hoofd er niet naar"

29-03-2015 17:39
12

Binnen de selectie van het Nederlands elftal heeft niet iedereen evenveel zin in de oefeninterland tegen Spanje (dinsdag). Het duel is een reprise van de WK-finale én openingswedstrijd van Oranje op de eindronde van 2014.

Voor Stefan de Vrij heeft het weerzien met Spanje een speciaal tintje. De verdediger maakte op die gedenkwaardige avond in Salvador (5-1) zijn eerste treffer in Oranje. "Die wedstrijd in Brazilië was de meest bijzondere uit mijn carrière tot nu toe. Mooi om nu weer tegen Spanje te spelen, zulke duels zijn nooit vervelend. We gaan 'Turkije' eerst goed analyseren en dan vol goede moed naar Spanje."

Daley Blind heeft er minder zin in. "Eerlijk gezegd staat mijn hoofd niet echt naar die oefenwedstrijd tegen Spanje, maar het hoort erbij", zegt de man van de assist op Robin van Persie, daags na de 1-1 tegen Turkije. "We moeten professioneel zijn en een resultaat neerzetten." Volgens Klaas-Jan Huntelaar neemt Oranje het oefenpotje wel degelijk serieus. "Het is gewoon een interland, hij telt, daarom willen we die winnen en deze periode goed afsluiten."