'Mooie belofte voor Koeman: portemonee gevuld met ruim 27 miljoen euro'
Southampton doet belofte

'Mooie belofte voor Koeman: portemonee gevuld met ruim 27 miljoen euro'

29-03-2015 18:19
4

Ronald Koeman krijgt alle ruimte van Southampton om zijn selectie in de zomer van een serieuze kwaliteitsinjectie te voorzien. Die belofte heeft de clubleiding hem gedaan.

Koeman mag met een goedgevulde portemonnee de zomerse transfermarkt op, melden Engelse media zondag. De clubeigenaar Katharina Liebherr heeft de manager ruim 27 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld. Liebherr, een Zwitserse zakenvrouw, nam in 2010 het stokje over van haar overleden vader. Hij kocht in 2009 de Engelse club, maar stierf een jaar later aan de gevolgen van een hartaanval.

Wedden

Meer odds

Southampton kan een kwaliteitsinjectie goed gebruiken, nu kwalificatie voor Europees voetbal dichter en dichterbij komt. Met nog acht competitiewedstrijden voor de boeg staat Koeman met zijn ploeg op de zesde plek. Die geeft aan het einde van de rit recht op een Europa League-ticket.

In zijn eerste maanden bij The Saints had Koeman ook al het nodige te besteden, maar dat kwam vooral door de uittocht van een groot aantal smaakmakers. Onder meer Graziano Pellè, Dusan Tadic en Sadio Mané kwamen vervolgens naar de Engelse zuidkust. Zondag werd Dirk Kuyt overigens gelinkt aan Southampton. De 34-jarige aanvaller is in de zomer gratis op te pikken bij Fenerbahçe.