'Gevallen grootmacht vergeet Seedorf en kijkt in Spanje voor nieuwe trainer'
Trainer heeft wensenlijstje naar verluidt al ingediend

'Gevallen grootmacht vergeet Seedorf en kijkt in Spanje voor nieuwe trainer'

29-03-2015 19:31
3

Clarence Seedorf lijkt niet terug te keren op de bank van AC Milan. De gevallen grootmacht hoopt Filippo Inzaghi in de zomer te vervangen voor Unai Emery, melden media in Italië.

Milan wordt al geruime tijd in verband gebracht met een eventuele overname. Silvio Berlusconi is in gesprek met de Chinees Poe Here Ying Wangsuo en Thai Bee Taechaubol, die beiden een aandeel van 49 procent in de club willen nemen. De twee zakenmannen zien het niet zitten in Inzaghi en willen hem vervangen voor een nieuwe trainer.

Seedorf werd aanvankelijk genoemd, maar de keuze lijkt op Emery te vallen. De Spaanse trainer staat sinds 2013 aan het roer bij Sevilla, dat onder zijn leiding is opgeklommen naar de vijfde plek in de Primera División.

In Milaan is men onder de indruk van het werk van Emery, die zelfs al een wensenlijstje zou hebben ingediend bij zijn toekomstige leiding. Gregorz Krychowiak, Vitolo, Vicente Iborra, Aleix Vidal en Carlos Bacca moeten allemaal in het kielzog van Emery de overstap van Sevilla naar Milan maken.