Ik ben met Oranje geen kampioen geworden, dus dat kan ik niet zeggen
"De tocht met de rondvaartboot door Amsterdam..."

"Ik ben met Oranje geen kampioen geworden, dus dat kan ik niet zeggen"

29-03-2015 22:37
1

Louis van Gaal en zijn spelers bezorgden Nederland een prachtige zomer met hun prestaties op het WK in Brazilië. De oud-bondscoach ziet de derde plek echter niet als zijn grootste succes.

Van Gaal antwoordt ontkennend op de vraag of het WK van afgelopen zomer de mooiste tijd was die hij als trainer heeft meegemaakt. "Ik ben met Oranje geen kampioen geworden, dus dat kan ik niet zeggen. Maar het was wel de beste groep waarmee ik ooit gewerkt heb. Maar nu ben ik bij Manchester en heb ik ook een groep die alles uit zichzelf wil halen. Dat is ook heel mooi."

"Het gaat ook om de omstandigheden waarin je moet werken", vervolgt hij in gesprek met Zapp Weekjournaal. "AZ was de kleinste club waarbij ik heb gewerkt. Daar waren de organisatie en de mensen fantastisch. Daar hebben we ondanks een kleine begroting een topsportklimaat gemaakt en zijn we ook kampioen geworden. Eigenlijk vind ik dat een grote prestatie."

Over de mooiste ervaring uit zijn leven hoeft Van Gaal niet lang na te denken: "De tocht met de rondvaartboot door Amsterdam, nadat we met Ajax de Champions League-finale gewonnen hadden."