Steun voor bondscoach: Om alleen naar Hiddink te wijzen, is me te makkelijk
"We hebben niet opgegeven en zijn met passie en strijd blijven vechten voor een beter resultaat"

Steun voor bondscoach: "Om alleen naar Hiddink te wijzen, is me te makkelijk"

30-03-2015 07:56
3

Het 1-1 gelijkspel van Oranje tegen Turkije was qua spel en resultaat teleurstellend, toch hoeft er volgens Wesley Sneijder niet richting bondscoach Guus Hiddink gewezen te worden. De spelers zijn verantwoordelijk, bovendien is er in zijn ogen geen reden voor paniek.

"Maar wij plaatsen ons 100% zeker voor EURO 2016", zegt Sneijder in gesprek met De Telegraaf. Wijzen naar de bondscoach is in de ogen van de middenvelder ook niet nodig. "In het voetbal wordt er naar de trainer gewezen als de resultaten tegenvallen, maar om alleen naar Hiddink te wijzen, is me te makkelijk. Vanaf het eerste fluitsignaal zijn de spelers verantwoordelijk en wij hebben gewoon te weinig laten zien."

"Het is simpel om een bondscoach buitenspel te zetten, maar in dit geval terecht", vervolgt de speler van Galatasaray zijn verhaal. "We zeggen niet alleen dat we achter Hiddink staan, maar lieten dat in de slotfase ook zien. We hebben niet opgegeven en zijn met passie en strijd blijven vechten voor een beter resultaat. Het werd een puntje."

Tijdens de wedstrijd was Sneijder overigens niet echt bezig met de positie van Hiddink. "Als je zo op een doelpunt aan het jagen bent, denk je niet na over de positie van de trainer. Zoals ik er ook geen seconde over heb nagedacht dat we virtueel op de vierde plaats stonden. Ik had alleen het geloof dat we nog zouden scoren."