Ajax-talent kan potentiële toppers aanwijzen: Paar jongens gaan grote Oranje halen
Middenvelder geniet: "Er is genoeg kwaliteit"

Ajax-talent kan potentiële toppers aanwijzen: "Paar jongens gaan grote Oranje halen"

30-03-2015 08:05
3

Oranje onder 19 hoopt zich dinsdag definitief te plaatsen voor het EK in Griekenland, dat komende zomer gespeeld gaat worden. Riechedly Bazoer moet de ploeg bij de hand nemen, maar weet zelf dat hij absoluut niet het enige talent met enorm veel potentie is.

"Er is genoeg kwaliteit. Ik denk dat een paar jongens hier het grote Oranje gaan halen, makkelijk", zegt Bazoer in gesprek met De Telegraaf. "Bilal Ould-Chikh (FC Twente) is een fantastische speler, net als Jairo Riedewald waarmee ik nu in het eerste van Ajax speel. Abdelhak Nouri, Donny van de Beek (beiden Ajax) en Dabney dos Santos (AZ), dat soort jongens heeft allemaal enorm veel potentie."

Bazoer kan eigenlijk nog wel even doorgaan met het noemen van grote talenten die bij de selectie van Oranje onder negentien zitten. "Enorm veel spelers hebben al aan een eerste elftal geroken of spelen daar nu in." Bondscoach Aron Winter is het eens met de Ajacied. "Het is een heel goede lichting. Er zitten een hoop jongere jongens bij, die afgelopen zomer al tweede werden op het EK Onder 17. Het mooie ervan is dat een hoop van die jongens de laatste maanden een heel goede ontwikkeling hebben doorgemaakt bij hun club."

Bazoer is samen met ploeggenoot Riedewald één van de 'ervaren' jongens. Winter is vol lof over het tweetal. "Zij zijn superprofs. Ze doen wat er gevraagd wordt en brengen hetzelfde niveau mee als ze bij hun club brengen."