Feyenoord neemt het vak van trainer 'niet serieus': Verkeerde keuze
"Hij heeft nauwelijks ervaring, nooit een elftal getraind"

Feyenoord neemt het vak van trainer 'niet serieus': "Verkeerde keuze"

30-03-2015 08:17
8

Er zijn nog altijd twijfels over de keuze die Feyenoord heeft gemaakt met de aanstelling van Giovannie van Bronckhorst als opvolger van Fred Rutten. De voormalig voetballer staat vanaf komende zomer als hoofdtrainer voor de groep in Rotterdam. Volgens Jan Mulder is dat een 'verkeerde keuze'.

"Zo neem je het vak van trainer niet serieus. Hij heeft nauwelijks ervaring. Nooit een elftal getraind. Verkeerde keuze", zegt Jan Mulder aan tafel bij Studio Voetbal.

Willem Vissers, journalist van De Volkskrant, noemt de keuze voor Gio 'moedig'. Tegelijkertijd is het in zijn ogen vreemd. "Het blijft vreemd dat Feyenoord vorig jaar nog zei dat Van Gastel en Van Bronckhorst te weinig ervaring hadden en nu een jaar later klaarblijkelijk wel. Aan de andere kant. Giovanni heeft gewerkt met Wenger, Van Gaal, Rijkaard en Hiddink. Hij zal van al die trainers wat hebben geleerd."

Pierre van Hooijdonk rekende niet op Van Bronckhorst als nieuwe hoofdtrainer. "Hij is natuurlijk een kind van de club. En men kijkt naar Cocu en De Boer. Maar het heeft mij in eerste instantie wel verrast. Ik ging er wel vanuit dat het één van de twee zou worden, maar ik had gedacht dat Van Gastel het zou worden. Op basis van het feit dat hij meer ervaring heeft."

De vergelijking met Ajax-trainer De Boer en PSV-trainer Cocu wordt regelmatig gemaakt. Die twee hadden echter al wel voor de groep gestaan als eindverantwoordelijke bij een jeugdteam.