Tranen bij spits na doelpunt in Arena: Alles viel die avond samen
"Ik zat tocht mijn achttiende nooit in het krachthonk, vandaar dat ik een beetje slungelig oog"

Tranen bij spits na doelpunt in Arena: "Alles viel die avond samen"

30-03-2015 09:25
2

Wout Weghorst kwam pas laat in het profvoetbal terecht. Dit seizoen speelt de 22-jarige aanvaller in de Eredivisie bij Heracles Almelo. De teller staat inmiddels op zeven treffers, met daarbij een heel speciale goal in Amsterdam tegen Ajax. En dat voor een 'slungelige' spits.

"Ik zat tot mijn achttiende nooit in het krachthonk, vandaar dat ik een beetje slungelig oog", zegt Weghorst in gesprek met Ajax Life. De lange spits knokte zich van de amateurs naar het profvoetbal. Het was zijn 'absolute wil' die hem bracht hij waar hij is, al zit het hem soms ook in de weg. Hij pakte dit seizoen al vijf gele kaarten. "Scheidsrechters letten op me, maar dat is mijn eigen schuld."

"Zonder mijn instelling had ik nooit de Eredivisie gehaald, maar het is zaak mijn emoties als voordeel te blijven gebruiken", aldus Weghorst, die eerder dit seizoen zijn emoties toonde tijdens het duel Ajax-Heracles Almelo. Tranen stonden in de ogen toen hij de 2-1 maakte. "Mijn ouders en drie broers zaten op de tribune. Een dag later begonnen twee broers aan een wereldreis van negen maanden. Ze hadden hun vertrek afgestemd op mijn wedstrijd tegen Ajax, zodat ze die konden meepakken."

"Alles viel die avond samen. Het was een overwinning op mezelf, op iedereen die me vroeger voor gek verklaarde. Alle investeringen brachten me een doelpunt in de Arena. Maar we verloren wel. Ik heb nog steeds een schijthekel aan verliezen", aldus Weghorst.