Grote opluchting in aanloop naar 'droomduel' met Ronaldo: Tik op enkel
International kon gewoon meetrainen: "Dat was een opluchting"

Grote opluchting in aanloop naar 'droomduel' met Ronaldo: "Tik op enkel"

30-03-2015 09:43

Komend weekend begint de Eredivisie weer, Jeffrey Fortes is daar echter nog niet mee bezig. De verdediger annex middenvelder van FC Dordrecht is momenteel in voorbereiding op een interland tegen Portugal, met Cristiano Ronaldo mogelijk als directe tegenstander. Een blessure leek nog even een streep door het droomduel te zetten.

Met Kaapverdië speelde Fortes zaterdag een oefenwedstrijd tegen Belenenses, de huidige nummer acht van Portugal. "Ik mocht 45 minuten meespelen, maar kreeg een tik op mijn enkel die ik wel even voelde aankomen. Maar ik kon een dag later wel gewoon meedoen met de training en voelde weinig reactie als ik aan de bal was. Dat was een hele opluchting", zegt Fortes in het Algemeen Dagblad.

Fortes mag dus nog altijd dromen van een direct duel met Cristiano Ronaldo. De focus lag dit weekend eerst nog op het met 2-0 gewonnen duel met Belenenses. "Lekker om ritme op te doen in wedstrijdverband nadat we een dag eerder met de ploeg bij elkaar waren gekomen. We waren technisch en tactisch absoluut nog niet met Portugal bezig, daar gaan we ons pas de dag voor de wedstrijd op richting."

Zondag bekeek Fortes met zijn medespelers de wedstrijd van Portugal tegen Servië. "Aan alles merkte je dat die wedstrijd enorm leefde in het land. Voor Portugal was het dan ook een hele belangrijke wedstrijd in de kwalificatiereeks, net zoals die van Oranje tegen Turkije. Ik moet zeggen dat ik dat niet al te best vond."