Woede in Amsterdam: Ajax laat de supporters nu op de blaren zitten
"Ons advies voor een stapsgewijze verhoging, hebben ze naast zich neergelegd"

Woede in Amsterdam: "Ajax laat de supporters nu op de blaren zitten"

30-03-2015 09:57
20

Een deel van de aanhang van Ajax moet flink gaan sparen om ook volgend seizoen iedere thuiswedstrijd in de Arena te zitten. De club uit Amsterdam gaat voor komend seizoen de prijs verhogen voor 'een groot aantal seizoenkaarten'. Dat meldt De Telegraaf, de krant spreekt over een verhoging van 25 tot 48 procent.

Er is een maximale verhoging van 243 euro per kaart, meldt de ochtendkaart. Een supporter die nu 507 euro moet afrekenen voor zijn seizoenkaart, is volgend seizoen 750 euro kwijt. Veel kaarten zouden altijd te goedkoop zijn geweest.

Daniël Dekker, voorzitter van de Supporters Vereniging Ajax, spreekt van een krankzinnig voornemen. "Ajax laat de supporters nu op de blaren zitten. Ons advies voor een stapsgewijze verhoging, hebben ze naast zich neergelegd." Dekker sluit niet uit dat er flink wat supporters afhaken door de prijsstijging. "Zij leven vaak van een AOW'tje." De prijzen voor vak 410 en de F-side worden niet aangepast, weet De Telegraaf.

Edwin van der Sar gaf in een eerder stadium al aan dat de verhoging van de prijs vooral voor de lange zijde zal zijn. "Voor ongeveer 30.000 seizoenkaarthouders verandert niks. Zij kunnen voor dezelfde prijs hun seizoenkaart verlengen. Maar er zijn vier vakken waar de prijzen fors stijgen. Dat zijn de vakken bij de middenlijn, tegenover de hoofdtribune."