Van der Vaart: Misschien is het ook beter zo voor beide partijen
"Ik zal tot de laatste seconde, tot mijn laatste adem, alles voor mijn HSV geven"

Van der Vaart: "Misschien is het ook beter zo voor beide partijen"

30-03-2015 10:26

De tweede periode van Rafael van der Vaart bij Hamburger SV komt snel ten einde. Voor de middenvelder is het geen verrassing dat hij na dit seizoen niet meer in Hamburg actief zal zijn. Dat hij onlangs te horen kreeg dat zijn aflopende contract niet verlengd zal worden, had Van der Vaart al verwacht.

"Het is geen probleem en geen verrassing voor mij", zegt de 32-jarige Van der Vaart in gesprek met Bild over zijn aanstaande vertrek bij HSV. "Misschien is het ook beter zo voor beide partijen. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan."

Van der Vaart speelt dit seizoen geen grote rol bij HSV, hij komt steeds minder vaak aan spelen toe. Slechts drie keer maakte hij in competitieverband de negentig minuten vol. In de strijd tegen degradatie zal de Nederlander ondanks zijn aanstaande vertrek alles geven om de club te helpen. "Ik zal tot de laatste seconde, tot mijn laatste adem, alles voor mijn HSV geven."

In 2005 haalde HSV Van der Vaart op bij Ajax, de club waar hij vanaf zijn jeugdjaren speelde. Na enkele goede jaren in Duitsland trok Van der Vaart naar Real Madrid. Via de Spaanse grootmacht en het Engelse Tottenham Hotspur keerde de 109-voudig international in de zomer van 2012 terug bij HSV. De vraag is nu waar hij zijn carrière zal vervolgen, het Amerikaanse Kansas City wordt genoemd als grootste kanshebber.