Ik ben er nooit voorstander van geweest dat Guus de bondscoach zou worden
"Het is zonde"

"Ik ben er nooit voorstander van geweest dat Guus de bondscoach zou worden"

30-03-2015 11:27
8

Willy van de Kerkhof zat zaterdagavond met stijgende verbazing voor de televisie tijdens het gelijkspel van Oranje tegen Turkije (1-1). De ploeg van Guus Hiddink maakte op hem een belabberde indruk.

"Het was heel slecht en ik denk echt dat we nog problemen krijgen om ons te kwalificeren. Ze zeggen dat het een slok op een borrel scheelt als Arjen Robben en Robin van Persie er niet bij zijn, maar volgens mij scheelt het wel vijf slokken", stelt Van de Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant.

De teleurstellende 1-1 tegen de Turken is volgens de oud-international ook geen incident. "We zijn weer een beetje terug bij af, zoals Hiddink eigenlijk ook al zei. We zijn een middenmoter in Europa. Het is zonde. Het was een wedstrijd in een geweldig stadion met veel sfeer en veel toeschouwers, maar we zijn op het nippertje ontsnapt aan een nederlaag."

Het ontslag van Hiddink is volgens Van de Kerkhof niet de oplossing. "Ik denk dat het iemand anders op dit moment ook niet lukt. Maar ik ben er nooit voorstander van geweest dat Guus de trainer zou worden. Ik had liever de Koemannen gezien. Guus is toch een generatie verder dan de trainers van nu."

"Misschien is de chemie of de klik er niet meer met de spelers van nu en dat is zonde. Maar Guus is niet iemand de handdoek snel in de ring gooit. Dus ik verwacht dat hij het uitzit tot het einde van de rit. Ik hoop dat het met het EK is, maar dat wordt met de wedstrijd zwaarder."