Duitsers krijgen concurrentie: 'Zijn niet de enige club die hem willen hebben'
Khedira vertrekt sowieso uit Madrid

Duitsers krijgen concurrentie: 'Zijn niet de enige club die hem willen hebben'

30-03-2015 14:58

Schalke 04 hoopt Sami Khedira, die bij Real Madrid in het bezit is van een aflopend contract, terug te halen naar de Bundesliga. Sportief directeur Horst Heldt is hoopvol gestemd, al hebben die Königsblauen waarschijnlijk niet de beste kaarten in handen.

De 27-jarige Khedira is namelijk gewend om in de Champions League actief te zijn. Of Schalke 04 volgend jaar te bewonderen is in het miljoenenbal is nog maar afwachten. Momenteel staat de ploeg uit Gelsenkirchen op de vijfde plaats. De achterstand op plaats vier, dat recht geeft op voorronde Champions League, bedraagt zes punten.

"Onze beslissingen aangaande het aantrekken van individuele spelers hangen niet af van plaatsing voor de Champions League. Natuurlijk zijn er factoren die in ons voordeel spreken, maar er zijn vanzelfsprekend ook dingen die in het voordeel zijn van andere clubs", zegt Heldt tegen Bild. "We zijn niet de enige club die geïnteresseerd is in Khedira."

Eerder werden ook Arsenal, Chelsea en Manchester United genoemd als mogelijke nieuwe werkgever. De Bundesliga is geen onbekend terrein voor de Duits international. Hij doorliep de jeugdopleiding van VfB Stuttgart en maakte drieënhalf jaar deel uit van de hoofdmacht. In 2010 vertrok hij naar Madrid.