Hiddink onthoudt zich van 'flauwe' opmerking over afgehaakte Clasie
"Het was geen reden"

Hiddink onthoudt zich van 'flauwe' opmerking over afgehaakte Clasie

30-03-2015 15:46
4

Jordy Clasie verliet maandagochtend het trainingskamp van het Nederlands elftal met een knieblessure. Guus Hiddink onthult dat de Feyenoorder daar al geruime tijd last van heeft.

"Clasie meldde zich vanochtend op de training, maar is naar huis gegaan. Dat hebben we met z'n allen besloten. Hij heeft last van een lichte irritatie rond de knie", vertelt de bondscoach van Oranje op de persconferentie, daags voor de vriendschappelijke interland tegen Spanje.

De blessure is zuur voor de middenvelder, die in de basis had gestaan tegen de Spanjaarden. "Hij had gespeeld, inderdaad."

Clasie bleef afgelopen zaterdag nog negentig minuten op de bank in de teleurstellende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. De knieklachten hadden volgens Hiddink niets te maken met de reserverol van de Feyenoord-aanvoerder, een keuze die veel onbegrip wekte.

"Hij was in staat om tegen Turkije te spelen", erkent de Achterhoeker. "Het zou ook flauw zijn van mij om te zeggen dat hij niet kon spelen. Hij heeft er wel last van, al langer. Maar het was geen reden voor ons om hem niet te laten spelen tegen de Turken."