Hiddink sneert naar media: Manipulatie, daar zijn we allemaal niet vies van
"Of ik bereid ben te switchen van rol?"

Hiddink sneert naar media: "Manipulatie, daar zijn we allemaal niet vies van"

30-03-2015 16:06
4

De positie van Guus Hiddink lijkt niet meer houdbaar als ook het spel en het resultaat in de aanstaande oefeninterland tegen Spanje teleurstelt. In de aanloop naar het duel in de Arena liet de bondscoach zich uit over zijn eventuele opvolging.

De kans bestaat dat Hiddink na de interland tegen Spanje van plek wisselt met Danny Blind, die hem na het EK in Frankrijk al zou opvolgen. "Of ik bereid ben te switchen van rol? Ik werk heerlijk samen met mijn staf", antwoordt de bondscoach op de persconferentie.

"Bij mijn aanstelling in september heb ik geroepen dat mijn staf volledig bemand is om hun taak uit te voeren. Dat heb ik misschien wel te veel gedaan. We hebben de zaken goed voor elkaar", zegt Hiddink, die ontkent dat hij Blind met de zwakke prestaties van de afgelopen maanden indirect in een lastig parket brengt.

"Om nu die stap te maken, naar de toekomst, gaat me te ver. Het gaat niet om een erfenis. Danny staat daar ook niet zo in. Hij zal zich niet belast voelen als hij straks de eindverantwoordelijkheid overneemt."

Hiddink geeft voorts aan dat hij de niets kan met de publieke opinie, die zich tegen de bondscoach heeft gekeerd. "De publieke opinie wordt ook door jullie, de journalisten, bepaald. Ook wel gemanipuleerd. Daar zijn we allemaal niet vies van."