Oud-PSV'er twijfelt na glansrol: Heb ik nog niet over nagedacht
"Eerste doel is bereikt"

Oud-PSV'er twijfelt na glansrol: "Heb ik nog niet over nagedacht"

30-03-2015 16:54

Eidur Gudjohnsen is wederom de gevierde man in IJsland. De aanvaller brak afgelopen zaterdag het ijs door de openingstreffer te maken tegen Kazachstan (0-3 winst).

Opmerkelijk, want de 36-jarige Gudjohnsen had eigenlijk zijn interlandcarrière vaarwel gezegd. In 2013 besloot hij dat het mooi was geweest als international van IJsland. Maar bondscoach Lars Lägerback wist hem toch nog over te halen om het shirt van het nationale team over zijn schouders te trekken.

Of de hereniging van korte duur was wilde Gudjohnsen, die als speler actief was bij onder meer PSV, Chelsea en FC Barcelona, niet kwijt. "Daar heb ik nog niet over nagedacht. We hebben ons eerste doel bereikt. Dat was ons in de situatie brengen dat we bij de volgende wedstrijd de koppositie kunnen pakken", zegt de spits van Bolton Wanderers volgens het Algemeen Dagblad.

De IJslanders zijn bezig aan een sterke EK-kwalificatiereeks. Momenteel staat de ploeg van Lägerback met twaalf punten uit vijf duels op de tweede plaats, met één punt achterstand op koploper Tsjechië. De voorsprong op Oranje is na het gelijke spel van Nederland tegen Turkije (1-1) verder uitgelopen: vijf punten.