Hiddink reageert op 'basiself': Dat is niet om geheimzinnig te doen
"We willen de training nog even evalueren"

Hiddink reageert op 'basiself': "Dat is niet om geheimzinnig te doen"

30-03-2015 16:26
2

Bondscoach Guus Hiddink heeft zich maandag met een gewijzigde basisformatie voorbereid op het oefenduel van het Nederlands elftal tegen Spanje. Afgaande op de training in Katwijk krijgen Daryl Janmaat, Davy Klaassen, Jonathan de Guzman en Quincy Promes dinsdagavond een kans in een zo goed als uitverkochte Arena.

Op basis van de oefensessie krijgen zij de voorkeur boven Nigel de Jong, Ibrahim Afellay, Georginio Wijnaldum en Gregory van der Wiel. Dit kwartet mocht zaterdag tegen de Turken nog starten.

Hiddink wilde later op dag tijdens een persconferentie nog niets over zijn opstelling vertellen. "Dat is niet om geheimzinnig te doen", zei hij. "Maar we willen de training nog even evalueren en daarna vertellen we altijd eerst aan de spelers wie er beginnen."

De bondscoach oefende maandag met de verdedigers Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind. Behalve de middenvelders Klaassen en De Guzman droeg ook Wesley Sneijder een oranje hesje. De aanval van het positiespelletje op de training bestond uit Promes, Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay.