Hiddink countert fel op bekritiseerde keuze voor Afellay en De Jong
"We misten al veel ervaring"

Hiddink countert fel op bekritiseerde keuze voor Afellay en De Jong

30-03-2015 16:42
16

Guus Hiddink heeft geen spijt van zijn keuzes voor het teleurstellend verlopen duel van zaterdag met Turkije (1-1) in de EK-kwalificatie. "Ook met de wetenschap van achteraf zou ik het weer zo doen", blikte de bondscoach maandag terug. "Nee, dan had ik het niet anders gedaan."

Hiddink gaf Nigel de Jong de voorkeur boven Jordy Clasie. "We misten al veel ervaring", doelde hij op Arjen Robben en Robin van Persie. "Nigel heeft internationaal bewezen dat hij een ploeg op sleeptouw kan nemen. Clasie kan daar ook uitstekend spelen maar heeft nog niet zo veel ervaring op het hoogste niveau."

"Ik heb voor Afellay op rechts gekozen omdat we met een diepe linksbuiten speelden. Na rust toen we op achterstand stonden heb ik Narsingh meteen gebracht. Als ik de wedstrijd terughaal, dan zie ik twee kansen voor Turkije in de eerste helft. Na rust kan ik me geen mogelijkheden herinneren. Depay kreeg voor rust ook twee goede kansen en in de tweede helft hebben we behalve de goal nog drie goede mogelijkheden gehad. Kun je je dat nog herinneren", stelde hij fel.

Het 'schietfestijn' dat maandagochtend losbrak in de grote kranten is Hiddink naar eigen zeggen ontgaan. "Ik heb geen kranten gelezen, want ik ben lekker gaan trainen met de ploeg. Ik weet niet wat het schietfestijn inhoudt. Als je jezelf serieus neemt kun je de conclusie trekken dat we niet behoudend hebben gespeeld. Het is geen computerspel."