Mogelijke opvolger Ancelotti: Natuurlijk zou ik zo'n aanbod accepteren
"Er zit al een fantastische coach"

Mogelijke opvolger Ancelotti: "Natuurlijk zou ik zo'n aanbod accepteren"

30-03-2015 17:26

Zinedine Zidane wil in de toekomst graag hoofdtrainer worden van Real Madrid, de Spaanse club waar de Fransman als speler al furore maakte. Maar Zidane hoeft naar eigen zeggen niet op korte termijn benaderd te worden.

"Natuurlijk, als de functie me wordt aangeboden, zou ik die accepteren. Maar nogmaals, er zit al een fantastische coach", zegt de 42-jarige Franse legende op televisiezender Canal Plus. "Ik heb de tijd, ik leer nog volop. De speler die ik was, werd ik niet in twee jaar tijd. Dat geldt ook voor coaching."

Carlo Ancelotti, de huidige trainer van Real Madrid, ligt onder vuur. Maar Zidane springt voor hem in de bres. "Wat de mensen ook zeggen, Ancelotti is de perfecte man voor Real Madrid. Ik heb veel van hem geleerd en hij weet hoe hoog ik hem heb zitten."

Naar verluidt zou de 55-jarige Ancelotti, die in Spanje een contract heeft tot medio 2016, in gesprek zijn met Manchester City. Een vertrek van Ancelotti zou de kansen van Zidane om trainer te worden vergroten, aangezien de Franse ex-middenvelder al geruime tijd wordt genoemd als opvolger van de Italiaan. Hij staat nu aan het roer bij Castilla, het tweede team van Real.