'Van Oostveen wilde Hiddink van Nederlandse apenrots duwen'
"We hebben inderdaad een geschiedenis"

'Van Oostveen wilde Hiddink van Nederlandse apenrots duwen'

30-03-2015 17:45
8

Het had weinig gescheeld of Guus Hiddink had tegen Turkije niet meer op de bank gezeten bij het Nederlands elftal. Bert van Oostveen dacht aan een ontslag van de bondscoach.

Na de uiterst zwakke van de tweede Oranje-periode onder Hiddink werd de onvrede over zijn functioneren groot en breed gedragen, meldt het Algemeen Dagblad. De bondscoach werd echter gered door de raad van commissarissen van de KNVB. Het bestuur zou een breuk niet aan hebben gedurfd vanwege de vrees voor financiële en imagotechnische schade.

Een opvolger voor Hiddink stond bovendien niet klaar. Danny Blind neemt na het EK van volgend jaar in Frankrijk het stokje over, maar is in de ogen van de voetbalbond nog niet klaar voor het grote werk. Hiddink versterkte vervolgens zijn positie in de laatste maanden, al werd dat weer teniet gedaan door het 1-1 gelijkspel tegen Turkije.

Op de persconferentie, daags voor de oefeninterland tegen Spanje, werd de 68-jarige Achterhoeker geconfronteerd met de berichten van het AD. "Dat is nieuw voor mij. Je zou het aan die mannen moeten vragen, dan kunnen ze man en paard noemen. We hebben inderdaad een geschiedenis. Maar de kou met bijvoorbeeld Bert van Oostveen is uit de lucht, ik heb niemand met speren door het bos in Zeist zien lopen."