Hiddink: We kunnen een draai om de oren krijgen, maar die ook geven
Bondscoach vreest niet voor duel met Spanjaarden

Hiddink: "We kunnen een draai om de oren krijgen, maar die ook geven"

30-03-2015 18:26
3

De povere resultaten van het Nederlands elftal stemmen bondscoach Guus Hiddink niet ongerust voor de oefeninterland van dinsdag tegen Spanje. De oefenmeester ziet de wedstrijd vooral als een mooie ervaring voor de jongere Oranje-spelers.

"Dat imago van mij of de ploeg interesseert me niet zoveel. We kunnen een draai om de oren krijgen, maar die ook geven", liet Hiddink maandag weten op de persconferentie in Katwijk. "Het is vooral belangrijk dat een aantal jonge jongens een groter pakket aan ervaring krijgen. Als dat goed gaat, wordt het imago ook weer mooier."

"Ervaar maar eens hoe dit soort pittige wedstrijden gespeeld worden", vervolgde Hiddink. "Een aantal heeft op dat gebied nog geen zware wedstrijden gespeeld in Europa. Helaas zijn alle Nederlandse clubs makkelijk weggezet in de Europa League."

De bondscoach reageerde ook nog kort op de wedstrijd van zaterdag tegen Turkije (1-1). "Ik weet niet of het vertrouwen broos is en vond het team niet angstig spelen. We vonden toch dat we goed stonden, al maakten we een enkele fout. Ik heb niet kunnen merken dat het team met trillende beentjes rondliep."

Het is vooral belangrijk dat een aantal jonge jongens een groter pakket aan ervaring krijgen. Als dat goed gaat, wordt het imago ook weer mooier