Van der Heijden vertrekt bij Vitesse, toekomst Labyad en Traoré onzeker
Arnhemmers maken contractnieuws bekend

Van der Heijden vertrekt bij Vitesse, toekomst Labyad en Traoré onzeker

30-03-2015 19:46
3

Vitesse heeft het aankomende vertrek van Jan-Arie van der Heijden bevestigd. De vice-aanvoerder van de Arnhemse club liet onlangs al weten dat hij open staat voor een nieuwe uitdaging.

Van der Heijden (27) belandde de zomer van 2011 bij Vitesse. In Arnhem groeide de verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, uit tot een vaste waarde. Bij afwezigheid van Guram Kashia droeg Van der Heijden zelfs enkele wedstrijden de aanvoerdersband. Vitesse maakt op de clubwebsite ook bekend dat het afscheid neemt van Dan Mori. De Israeliër (26) kwam een jaar na Van der Heijden naar Arnhem toe, maar speelde in drie seizoenen in slechts zeventien competitiewedstrijden mee.

Eloy Room heeft, net als Robin Gosens, van Vitesse een nieuwe contractaanbieding gekregen. De doelman was jarenlang tweede keuze achter Piet Velthuizen, maar veroverde dit seiozen een basisplaats onder coach Peter Bosz. De huurcontracten van Zakaria Labyad, Josh McEachran, Bertrand Traoré en Wallace lopen af. Vitesse meldt dat in een later stadium bekend wordt gemaakt waar zij hun loopbaan voortzetten.