Excelsior door mandekker van Ajax in de wachtkamer gezet: Alle begrip voor
Kuipers langer bij Excelsior?

Excelsior door mandekker van Ajax in de wachtkamer gezet: "Alle begrip voor"

30-03-2015 21:30
2

Excelsior stelt alles in het werk om Bas Kuipers definitief in te lijven. De verdediger speelt dit seizoen als huurling van Ajax op Woudestein.

Ajax gaat in ieder geval niet langer door met Kuipers. Frank de Boer maakte eerder deze maand namelijk duidelijk dat de optie in het contract van de twintigjarige mandekker niet gelicht gaat worden. Excelsior was daar van op de hoogte en hoopt van de situatie te profiteren.

Bij Excelsior is Kuipers bovendien een vaste waarde. Hij speelde tot dusver 26 competitieduels. "We hebben al een gesprek gehad met Bas. Onze insteek is duidelijk: wij willen graag met hem door. De reactie van Bas was positief", laat algemeen directeur Ferry de Haan van Excelsior weten aan FOX Sports.

"Maar hij wil graag weten waar Excelsior volgend seizoen staat", vervolgt de bestuurder, die met de club in de wachtkamer is gezet. "Hij wacht dus even af. Daar hebben we uiteraard alle begrip voor."

Gouriye een optie
Verder is Ninos Gouriye, die dit seizoen wordt gehuurd van ADO Den Haag, een optie. "Maar het is nog iets te vroeg om een definitieve beslissing over hem te nemen", stelt De Haan. Toni Varela en Gino Coutinho blijven mogelijk ook langer, maar hun verbintenissen worden wel eerst formeel opgezegd. Lars Hutten, Richard Stolte en Daan Blij gaan de club sowieso verlaten, meldt FOX Sports.