Bedreigde bondscoach weigert op te stappen: Dat hebben we nodig
Conte gooit handdoek nog niet in de ring

Bedreigde bondscoach weigert op te stappen: "Dat hebben we nodig"

30-03-2015 23:00
1

De Italiaanse bondscoach Antonio Conte denkt niet aan opstappen. Dat liet de voormalige succescoach van Juventus maandag in de aanloop naar de oefeninterland dinsdag tegen Engeland in Turijn weten.

"Ik weet dat het niet gemakkelijk zal zijn, maar ik ga door met mijn werk", zei hij. "Om grote dromen waar te maken, zul je een buitengewone inspanning moeten verrichten. Laten we hard werken met elkaar, dat hebben we nodig. Zoveel tijd hebben we niet om ons direct te kwalificeren voor het EK."

Conte kwam afgelopen week in eigen land nogal onder vuur te liggen, nadat middenvelder Claudio Marchisio van Juventus tijdens de training van de Italiaanse selectie een knieblessure had opgelopen. Dat gaf voeding aan de geruchten dat de bondscoach zijn spelers te intensief zou aanpakken.

Daarbij werd zelfs flink gedreigd. "Mij wordt verteld dat ik te hard train. Ik weet niet hoe ik daarop moet reageren. Hard werken zou de norm moeten zijn, maar is kennelijk een uitzondering", aldus Conte.

Na het gelijkspel van donderdag tegen Bulgarije (2-2) staat Italië in de EK-kwalificatie tweede in groep H, met elf punten uit vijf duels. De ploeg staat twee punten achter op Kroatië. Noorwegen staat momenteel derde en heeft twee punten minder dan Italië.