Van der Vaart: Misschien dat het nieuws voor mij nu wat lullig overkomt
Middenvelder had besluit al genomen

Van der Vaart: "Misschien dat het nieuws voor mij nu wat lullig overkomt"

31-03-2015 07:20
3

Rafael van der Vaart speelt komend seizoen niet meer voor Hamburger SV. Dat nieuws kwam afgelopen weekeinde naar buiten, maar de Oranje-international blijkt er maanden een publiek geheim van te hebben gemaakt.

"Het ligt inderdaad een beetje anders dan gemeld. De waarheid is dat ik maanden terug al had besloten niet bij HSV te blijven, ik zoek een andere uitdaging. En ook HSV heeft behoefte aan een frisse wind", legt Van der Vaart desgevraagd uit tegenover Voetbal International.

"Je kunt dus stellen dat we het in gezamenlijk overleg hebben besloten. Misschien dat het nieuws voor mij nu wat lullig overkomt", vervolgt hij. "Maar het ideale tijdstip om dit naar buiten te brengen bestaat niet. In de situatie waarin HSV momenteel verkeert, is het niet echt lekker als ik zelf zou roepen dat ik vertrek."

Daarmee doelt Van der Vaart op de strijd die de club voert tegen degradatie. Hamburger SV bezet de zestiende plaats en staat daarmee voor een plek in de nacompetitie. Met het behalen van een vijftiende stek zouden Die Rothosen zich veilig spelen. Hekkensluiter VfB Stuttgart heeft slechts twee punten minder.