Tijd voor 'radicale' ingreep: Gooi Bazoer er voor mijn part in, verras eens
Van Halst en De Mos kritisch

Tijd voor 'radicale' ingreep: "Gooi Bazoer er voor mijn part in, verras eens"

31-03-2015 08:05
30

Jan van Halst kan zich, net als Aad de Mos, totaal niet vinden in het beleid van Guus Hiddink. Volgens de analyticus van FOX Sports valt er 'geen enkele lijn te bespeuren' in de aanpak van de bondscoach van het Nederlands elftal.

Dat zegt Van Halst in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het lijkt wel alsof hij naar de spelers zelf en hun status kijkt in plaats van het teambelang. Neem de rechterkant, die werd bestreken door Van der Wiel en Afellay. Het zijn toch geen heel zware tactische bespiegelingen als ik zeg dat Afellay van nature daar niet graag naar binnen draait en dan plaatsmaakt voor Van der Wiel. Die doet dat liever vanaf links, à la Sneijder. Dat kan ook een amateurtrainer zien", reageert Van Halst.

De Mos denkt verder: "Dit is dus het moment om radicaal in te grijpen en daarbij moeten harde eisen worden gesteld. Dan heb je twee keuzes. Of afscheid nemen van de coach, of van een aantal spelers", aldus De Mos. "Het beleid moet gedurfder. Doe iets. Gooi Bazoer er voor mijn part in, maar verras eens."