Als je dat ziet... Ik kan niet zeggen dat De Vrij en Indi beter zijn geworden
"Het EK halen we wel"

"Als je dat ziet... Ik kan niet zeggen dat De Vrij en Indi beter zijn geworden"

31-03-2015 10:19
7

Na de 1-1 remise van het Nederlands elftal tegen Turkije werd door velen weer gepleit voor het vertrek van Guus Hiddink. De bondscoach krijgt echter ook steun.

Rinus Israël vindt dat Hiddink 'het karwei moet afmaken'. "Het EK halen we wel", citeert het Algemeen Dagblad de oud-verdediger, die vindt dat het eens afgelopen moet zijn met het praten over het succesvolle WK. "Daar moeten we eens over ophouden. Dat was eenmalig."

"Het is wel zo dat tegenstanders zich daarop instellen. Zij zien Nederland als derde van de wereld, maar dat is natuurlijk niet zo. Nederland glijdt juist steeds verder af. Kijk naar het clubvoetbal. En als je dan die buitenlandse jongens terugziet... Ik kan niet zeggen dat De Vrij en Martins Indi beter zijn geworden."

Ook van Van Tiggelen hoeft Hiddink niet weg, al snapt hij diens tactische keuzes ook niet. "Als je Huntelaar opstelt zet je er toch echte buitenspelers naast? En niet Afellay en Depay die voor hun eigen acties gaan", aldus De Spijker, die Jordy Clasie in de basis had gezet. "We moeten niet gaan overdrijven en doen alsof Clasie de boel op sleeptouw had genomen, maar dit is wel een speler die veel meer vooruit denkt en speelt."

De Feyenoorder is er in de oefeninterland tegen Spanje niet bij, net als Arjen Robben en Robin van Persie. Van Tiggelen: "Zonder die twee is het team heel beperkt. Als je verliest van Tsjechië en IJsland en je wint thuis niet van Turkije, dan ben je in kwalitatief opzicht niet sterk genoeg. Oranje overschat zichzelf."