Heerenveen doet zaken, maar wacht met talent: Dat is ons wat te gortig
"Handtekeningen staan nog niet, maar het ziet er goed uit"

Heerenveen doet zaken, maar wacht met talent: "Dat is ons wat te gortig"

31-03-2015 12:22

SC Heerenveen hoopt dat de technische staf intact blijft. Hans Vonk, manager voetbalzaken van de Friese club, is hoopvol gestemd dat Dwight Lodeweges ook volgend seizoen een beroep kan doen op zijn assistenten Tieme Klompe en Johnny Jansen.

"De handtekeningen zijn nog niet gezet, maar het ziet er goed uit", zegt Vonk, die jarenlang tussen de palen stond bij Heerenveen, tegen de Leeuwarder Courant. Keeperstrainer Harmen Kuperus, techniektrainer Jeffrey Talan en Gerald Sibon (assistent jeugdteams) hebben een voorstel in beraad.

Ook hoopt Heerenveen spoedig tot een akkoord te komen met middenvelder Janio Bikel. "We willen graag met hem verder, want we zijn heel tevreden over Janio. Maar de voorwaarden die een paar jaar geleden zijn afgesproken zijn ons wat te gortig op dit moment. We gaan er inhoudelijk met hem, zijn zaakwaarnemer en begeleider over praten."

De negentienjarige Bikel, die in 2013 een tweejarig contract tekende, debuteerde dit jaar onder Lodeweges in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (0-1). Vervolgens maakte hij ook zijn opwachting in de wedstrijden tegen Ajax (1-4 verlies) en Heracles Almelo (1-4 winst).