Papierwerk op orde: PSV kan eindelijk beschikken over supertalent
Spits werd in winterstop al vastgelegd

Papierwerk op orde: PSV kan eindelijk beschikken over supertalent

31-03-2015 13:03
5

Gianluca Scamacca mag zich eindelijk volwaardig voetballer van PSV noemen. De Eindhovenaren kunnen vanaf woensdag officieel beschikken over de Italiaanse spits.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad dinsdag. Scamacca werd in de winterstop met veel bombarie overgenomen van AS Roma. Na de bekendmaking van de transfer op 9 januari duurde het echter lang tot het zestienjarige supertalent ook daadwerkelijk inzetbaar was.

Dat kwam doordat de KNVB en FIGC, de Nederlandse en Italiaanse voetbalbond, alle procedures moesten doorlopen. Het papierwerk is inmiddels op orde, waardoor Scamacca in actie kan komen. De jonge Italiaan sluit in eerste instantie aan bij PSV onder 17 en komt nog niet in aanmerking voor de hoofdmacht, dat onder leiding staat van Phillip Cocu (foto).

Scamacca werd door PSV tot medio 2017 vastgelegd. Bij zijn oude club AS Roma stond hij te boek als 'de nieuwe Ibrahimovic', vooral vanwege zijn fysiek. De spits meet op zestienjarige leeftijd al 1.95 meter en werd ook begeerd door Real Madrid en Arsenal, maar koos voor de opleiding van PSV.