Falcao heeft nog acht wedstrijden: Ik keer met zelfvertrouwen terug
"Ik heb minuten nodig"

Falcao heeft nog acht wedstrijden: "Ik keer met zelfvertrouwen terug"

31-03-2015 13:20

Radamel Falcao is nog niet klaar bij Manchester United. De 29-jarige spits wist tot dusver niet te overtuigen op Old Trafford, maar Louis van Gaal kan zijn borst nat maken.

"Zoals ik eerder al heb gezegd: ik heb minuten nodig. Ik moet een paar wedstrijden achter elkaar spelen. Hier bij de nationale ploeg heb ik die kans gekregen", aldus de Colombiaan tegen Radio Caracol, opgetekend door Voetbal International. In de oefeninterlands tegen Bahrein (6-0) en Koeweit (3-1) scoorde hij in totaal drie keer. "Omdat ik heb gescoord, keer ik nu met meer zelfvertrouwen terug naar Manchester."

In de Engelse Premier League maakte hij dit seizoen slechts vier treffers in negentien optredens. Falcao heeft nog acht wedstrijden om United te overtuigen. "Ik heb er alle vertrouwen in dat me dat lukt. Als het seizoen ten einde is, ga ik er eens goed voor zitten om na te denken over mijn toekomst en wat het beste is voor mijn carrière."

Falcao wordt dit jaar gehuurd van AS Monaco, maar in zijn contract is een optie tot koop opgenomen. Mocht United hem alsnog definitief willen overnemen, dan moet het zestig miljoen euro betalen aan de Monegasken. Aan interesse geen gebrek, want onder meer Juventus en Liverpool zouden hem uit zijn lijden willen verlossen.