Ajax legt geblesseerde kandidaat-opvolger voor Cillessen vast
"Dat voel ik op het veld, dat voel ik door het nieuwe contract"

Ajax legt geblesseerde kandidaat-opvolger voor Cillessen vast

31-03-2015 14:06
5

Ajax gaat de toekomst in met Peter Leeuwenburgh. De twintigjarige doelman had een aflopend contract, dat dinsdag met drie jaar is verlengd.

De nieuwe verbintenis gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari van dit jaar, meldt Ajax via de officiële kanalen. Met Leeuwenburgh leggen de Amsterdammers opnieuw een jeugdige doelman vast. Het talent speelt sinds 2004 op De Toekomst en maakte anderhalf jaar geleden zijn debuut voor Jong Ajax. Leeuwenburgh speelde tot op heden tien officiële wedstrijden voor de beloften.

Hij is blij met het getoonde vertrouwen van Ajax. "Dat voel ik op het veld, dat voel ik door het nieuwe contract. Als Jasper Cillessen ooit vertrekt, ben ik wel één van de kandidaten om hem op te volgen."

Leeuwenburgh kampt nu echter met een schouderblessure, waardoor hij al enige maanden moet toekijken. "Het gaat steeds beter. Ik kan weer ballen vangen en rustig duiken. Alleen ballen in de uiterste hoek zijn nog lastig. Ik hoop aan het einde van deze week weer een volledige keeperstraining mee te doen. En misschien kan ik dan nog dit seizoen in actie komen voor Jong Ajax."