Dortmund reageert op vertrekwens Hummels: 'international gaf jawoord'
"We wachten af"

Dortmund reageert op vertrekwens Hummels: 'international gaf jawoord'

31-03-2015 15:25
1

Al een geruime tijd wordt Mats Hummels in verband gebracht met Manchester United. Maar van concrete onderhandelingen is nog geen sprake, bevestigt algemeen directeur Hans-Joachim Watzke. Opvallend is dat Hummels zijn jawoord jaren geleden gaf aan Sir Alex Ferguson, de toenmalig trainer van United.

De verdediger, die eerder onder contract stond bij Bayern München, is inmiddels bezig aan zijn achtste seizoen in Dortmund. "Hummels heeft bij ons nog een contract tot medio 2017 en we hebben nog geen biedingen voor hem ontvangen. We wachten af", zegt Watzke tegen Bild. "Twee weken geleden sprak Hummels met sportief directeur Michael Zorc en toen liet hij doorschemeren na te willen denken over zijn toekomst. En daar is natuurlijk niets mis mee."

Wedden

Meer odds

Engelse bronnen melden dat Hummels jaren geleden aan Ferguson liet weten dat, mocht hij naar het buitenland vertrekken, United dan de beste kaarten in handen heeft. In 2012 had de Engelse topclub namelijk ook al interesse in Hummels, die zo'n vijftig miljoen euro moet kosten.

Eerder liet de Duitse mandekker in gesprek met Kicker weten dat een nieuwe uitdaging wel eens door zijn hoofd spookt. "Uiteindelijk zal ik de Bundesliga verlaten", zei hij toen. "De gedachte overheerst dat een andere competitie goed zal zijn voor mijn loopbaan."