Hiddink kiest voor vijf nieuwe namen in oefeninterland tegen Spanje
Basiself Oranje op de schop

Hiddink kiest voor vijf nieuwe namen in oefeninterland tegen Spanje

31-03-2015 15:31
39

Guus Hiddink heeft dinsdagmiddag zijn opstelling voor de oefeninterland tegen Spanje naar buiten gebracht. De basis van het Nederlands elftal kent vijf wijzigingen.

Hiddink kondigde na het 1-1 gelijkspel in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije al aan dat de basiself van Oranje op de schop zou gaan. Via OnsOranje bracht de bondscoach zondag de elf namen naar buiten die het dinsdagavond in de Arena moeten doen.

Kenneth Vermeer is onder de lat de vervanger van Jasper Cillessen. Daryl Janmaat neemt de plek van Gregory van der Wiel in, terwijl aan de linkerkant Jetro Willems staat. Hij profiteert van de verschuiving van Daley Blind, die op het middenveld staat met nieuwkomer Davy Klaassen.

In de aanval krijgt Luciano Narsingh verrassend de voorkeur boven Quincy Promes. In het duel met Turkije stond Ibrahim Afellay op die plek en dat kwam Hiddink op veel kritiek te staan. Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar, Memphis Depay en Blind behouden hun basisplaats.

De opstelling:
Vermeer; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Willems; Blind, Klaassen, Sneijder; Narsingh, Huntelaar, Depay.