'Er is maar één oplossing: een driemanschap met De Boer, Cocu en Van Bronckhorst'
'Ik ben ervan overtuigd dat deze mensen bij Oranje voor nieuw elan kunnen zorgen'

'Er is maar één oplossing: een driemanschap met De Boer, Cocu en Van Bronckhorst'

31-03-2015 16:02
5

Ronald Waterreus pleit voor het vertrek van Guus Hiddink als bondscoach van het Nederlands elftal. De plek van de 68-jarige Achterhoeker moet in de ogen van de oud-keeper worden ingenomen door een opmerkelijk driemanschap.

Frank de Boer, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst moeten de plek van Hiddink innemen, vindt Waterreus. 'Ik zie maar één oplossing. Maak van bondscoach een parttime baan. Een driemanschap met Frank de Boer, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst zou ik voor de toekomst helemaal zien zitten', schrijft hij in zijn column voor Voetbal International.

'Zij kennen niet alleen hun eigen spelers, maar ook de Nederlandse competitie door en door. Ik ben ervan overtuigd dat deze mensen bij Oranje voor nieuw elan kunnen zorgen.' De Boer en Cocu staan aan het roer bij respectievelijk Ajax en PSV, terwijl Van Bronckhorst in de zomer begint als hoofdtrainer van Feyenoord.

Waterreus noemt de keuze voor Hiddink 'een beleidsfout van de KNVB'. 'Hij had daar niet mogen zitten. Bert van Oostveen heeft hem aangesteld om zelf uit de wind te blijven en dacht net als iedereen: 'Met 24 plaatsen op een EK kan ons niks gebeuren'.'

'De KNVB heeft daarmee een enorm probleem gecreëerd, want als Guus een stapje terug doet of moet doen, dan kun je het eigenlijk niet maken Danny Blind door te schuiven. Die heeft eerst twee jaar lang Van Gaal verdedigd en schaart zich nu achter de keuzes van Hiddink. Je hoeft mij niet te vertellen hoe een spelersgroep daarop reageert. Daarom kan er op termijn weleens een heel groot probleem ontstaan.'