Ajax-huurling nog even niet in actie, jonge internationals kunnen wel weer spelen
De ploeg van trainer Dwight Lodeweges speelt komende zaterdag thuis tegen NAC Breda

Ajax-huurling nog even niet in actie, jonge internationals kunnen wel weer spelen

31-03-2015 16:10

In Heerenveen kijkt men uit naar de hervatting van de vaderlandse Eredivisie. Waar er enkele weken geleden nog zorgen waren over een aantal blessures, zijn die inmiddels grotendeels verdwenen. De spelersgroep van SC Heerenveen is vrijwel fit.

De ploeg van trainer Dwight Lodeweges speelt komende zaterdag thuis tegen NAC Breda. Alleen Lerin Duarte kan dan niet meedoen, melden de Friezen op de eigen website. Verdediger Joost van Aken kan zaterdag spelen. Hij was deze week nog met Jong Oranje op pad, maar haakte daar af met een hamstringblessure. Zijn vervanger was Utrechter Jeff Hardeveld.

Van Aken trainde dinsdag nog niet met de selectie mee, maar zal volgens Heerenveen donderdag waarschijnlijk weer aansluiten. Linksbuiten 'Samba' Sam Larsson heeft ook weinig last meer van zijn knieblessure. De aanvaller en international van Jong Zweden, kon door de kwetsuur niet meedoen tegen Servië, maar tegen Rusland zal hij wellicht wel minuten maken.

Ook Joey van den Berg en Simon Thern, die respectievelijk last hebben van de knie en rug, zullen donderdag bij de groepstraining aansluiten. Voor Doke Schmidt geldt hetzelfde. Ajax-huurling Duarte kan pas volgende week weer met de groep meedoen.