'Robben en Dost veel beter, Nederlanders laten Ronaldo ver achter zich'
De Portugese steraanvaller van Real Madrid wordt al jaren vergeleken met Messi

'Robben en Dost veel beter, Nederlanders laten Ronaldo ver achter zich'

31-03-2015 16:24
8

Een studie onthult dat Arjen Robben en Bas Dost tot de beste aanvallers van dit moment behoren in Europa. Zij staan respectievelijk tweede en derde. Lionel Messi is de nummer één. Opvallend is de lage plaats van Cristiano Ronaldo.

De Portugese steraanvaller van Real Madrid wordt al jaren vergeleken met Messi en beiden zijn qua niveau redelijk vergelijkbaar, is de algehele opinie. Volgens CIES Football Observatory is niets echter minder waar. Het bedrijf heeft een studie gemaakt naar de best presterende aanvallers van 2015 op vijf verschillende posities.

CIES Football Observatory heeft zich gefocust op schoten, gecreëerde kansen, voorzetten en passing, onderscheppingen, hardheid en duels. De lage positie van Ronaldo is te verklaren door het feit dat hij in 2015 ‘slechts’ zes doelpunten achter zijn naam heeft staan in de Spaanse competitie. Messi daarentegen heeft liefst negentien keer gescoord in dit kalenderjaar. Ook Luis Suarez staat hoog genoteerd in het lijstje van CIES. Hij is de nummer vier.

De top 10

1.Lionel Messi, Barcelona (100)
2. Arjen Robben, Bayern Munich (92)
3. Bas Dost, Wolfsburg (77)
4. Luis Suarez, Barcelona (71)
5. Diego Costa, Chelsea (61)
6. Harry Kane, Tottenham Hotspur (57)
7. Marco Reus, Borussia Dortmund (57)
8. Lucas Barrios, Montpellier (56)
9. Pierre-Emerick Aubameyang, Borussia Dortmund (55)
10. Christophe Mandanne, Guingamp (54)