Onrust in Doetinchem: pas aangestelde directeur en populaire ex-speler weg
De Graafschap speelt in de middenmoot en heeft de play-offs om promotie nog niet bereikt

Onrust in Doetinchem: pas aangestelde directeur en populaire ex-speler weg

31-03-2015 17:03

Het blijft donderen en bliksemen bij De Graafschap. De club uit de Jupiler League is sportief en financieel ver weggezakt. Ook directeuren zoeken hun heil tegenwoordig ergens anders.

Edward van Wonderen, die vorig seizoen opstapte als algemeen directeur van PEC Zwolle, werd zeven weken geleden aangesteld als commercieel directeur in de Achterhoek. Voetbal International weet echter te melden dat hij zijn taken per direct neerlegt. Hoewel Van Wonderen geen commentaar wenst te geven, denkt VI te weten dat een reden van zijn vertrek de koers van de club is.

De Graafschap speelt in de middenmoot en heeft de play-offs om promotie nog niet bereikt. Daar komt bij dat de toeschouwersaantallen al jaren kelderen. Commercieel manager Henk Bloemers werd eerder al de laan uitgestuurd bij De Graafschap. Van Wonderen was zijn opvolger, maar houdt het ook al voor gezien.

Dat is nog niet alles, want Tim Bakens, oud-verdediger van de club, vertrekt ook bij de Doetinchemmers. De accountmanager van de club ligt goed bij de supporters en sponsoren, maar zag het niet zitten in het beleid van de club. De commerciële afdeling van de club is zodoende vrijwel stuurloos.