'Ron Beton' wil naam weer eer aandoen en mikt op terugkeer tegen Van Gaal
Vlaar hoopt zaterdag op bezoek bij Manchester United zijn rentree te kunnen maken bij Villa

'Ron Beton' wil naam weer eer aandoen en mikt op terugkeer tegen Van Gaal

31-03-2015 17:34

Het is een lastig seizoen voor Ron Vlaar. Op het WK in Brazilië ging hij door het leven als 'Ron Beton', maar dit seizoen kampt de aanvoerder van Aston Villa veelal met blessures. Een rentree lonkt nu.

Vlaar hoopt zaterdag op bezoek bij Manchester United zijn rentree te kunnen maken bij Villa. De Nederlandse verdediger van de club uit Birmingham miste de laatste vijf wedstrijden, eerst door een schorsing en daarna vanwege een kuitblessure. De dertigjarige Noord-Hollander is zo goed als hersteld en rekent op Old Trafford op een weerzien met Louis van Gaal, de huidige manager van ManUnited onder wie Vlaar vorig jaar in Oranje uitblonk op het WK.

De oud-speler van AZ en Feyenoord wordt al het hele seizoen achtervolgd door blessureleed. Door fysieke problemen speelde Vlaar pas dertien wedstrijden in de Premier League. Voor het Nederlands elftal kwam Vlaar sinds het WK alleen in actie tijdens de verloren oefeninterland in november tegen Mexico (2-3).

Vlaar is met Villa verwikkeld in een hevige degradatiestrijd. De club staat zestiende in de Premier League, twee punten boven het Sunderland van Dick Advocaat.