Ophef in Engeland: 'Zou een nationale schande zijn, als clubs spelers tegenhouden'
Jong Engeland versloeg Jong Duitsland met 3-2 in een oefenduel in aanloop naar het EK

Ophef in Engeland: 'Zou een nationale schande zijn, als clubs spelers tegenhouden'

31-03-2015 17:57

In Engeland is men momenteel lyrisch over de Onder 21-ploeg, waar een aantal grote talenten in spelen. Het is echter niet zeker dat die spelers ook in actie gaan komen op het EK Onder 21, dat deze zomer in Tsjechië wordt gehouden.

Jong Engeland versloeg Jong Duitsland met 3-2 in een oefenduel in aanloop naar het EK en Gary Lineker, oud-spits en presentator van het BBC-programma Match of the Day, vindt dat de jonge sterren naar het EK moeten gaan. Hij doelt onder meer op Harry Kane, Ross Barkley en Raheem Sterling, die wekelijks uitblinken bij hun clubs. "Het zou een nationale schande zijn, als clubs spelers gaan tegenhouden", zei Lineker op Twitter. "Engeland verslaat Duitsland. Voeg een aantal senioren toe aan de selectie en ze kunnen het EK winnen", is hij overtuigd.

Lineker doelt onder meer op uitlatingen van Everton-coach Roberto Martinez, die over zijn speler Barkley zei dat hij een goede zomerstop wel kan gebruiken, om het nieuwe seizoen weer fris te beginnen. Tottenham Hotspur, waarvoor Kane dit seizoen al 29 keer scoorde, speelt eind mei nog en wedstrijd in Australië, terwijl het EK drie weken later begint. Bondscoach Roy Hodgson heeft liever dat Kane naar het EK gaat dan dat hij bij het 'echte' nationale elftal zit, maar weet ook dat de Spurs commerciële belangen prevaleren.

En dan is er nog de situatie rondom Sterling van Liverpool. Gareth Southgate, bondscoach van Jong Engeland, heeft voor zichzelf al uitgesloten dat de jongeling meegaat naar het EK in Tsjechië. "Als je realistisch kijkt, weet je dat hij een heel belangrijke speler is geworden voor het nationale elftal en Liverpool. Ik ben er niet van overtuigd dat nog een toernooi goed voor hem zal zijn."